Manifest Pobresa Zero – Campanya 2017

Manifest Pobresa Zero

En el dia internacional de lluita contra la pobresa i l’exclusió  social, les persones, moviments i organitzacions que impulsem Pobresa Zero fem una crida a la societat perquè es mobilitzi fins a la consecució de mesures concretes i efectives contra la pobresa i la desigualtat.

La pobresa i especialment, les desigualtats  són cada vegada més extremes, intenses i cròniques. És urgent atacar les causes i canviar les polítiques econòmiques i socials que generen riquesa per al 1% i l’empobriment generalitzat per la resta de la població, tant dins com fora de l’estat espanyol. També revertir el sistema que fomenta la guerra pel control geoestratègic dels recursos, destrueix la natura, provoca fam i incrementa les desigualtats socials.

Sabem quin són els problemes i coneixem moltes de les seves causes estructurals; també sabem que existeixen solucions reals i factibles.

Volem solucions basades en drets. Exigim polítiques que tinguin com a eix central la justícia social i mediambiental. En concret exigim:

Compromisos per a no deixar a ningú enrere:

  • Augment del pressupost de les polítiques públiques, socials d’inclusió i protecció. (incloent inversions en educació i en mesures eficaces de protecció de la infància ; inversions en sanitat y l’anulació del Real Decreto 16/2012 per restaurar la sanitatuniversal; polítiques per la Igualtat de Gènere i els plans contra la violència de gènere; mesures de protecció de l’atur i la inserció sociolaboral; Renda Mínima d’Inserció per donar compliment a la Llei de Prestació d’Ingressos Mínims, complir la Llei de Dependència i pagar les ajudes que recull.
  • Augment dels fons destinats a la solidaritat global deslligats d’interessos comercials, de seguretat i de control de fronteres.

Mesures per garantir la redistribució:

                ·Justícia Fiscal a través de polítiques tributàries justes, progressives i suficients, que sostinguin les polítiques socials (lluita contra el frau i els paradisos fiscals, Impost a les transaccions financeres).

Deixa un comentari